Grunnstensnedleggelse for Kattugla

By Romina Yttesen • September 12th, 2013

Tale fra Byggekomiteen v/Jacob von der Lippe

Kjære alle sammen,

Jeg er glad for at jeg på vegne av byggekomiteen i dag, den 12. september 2013, kan legge ned grunnstenen for den nye Kattugla barnehage på Hovseter.

Arkitektene må ha gått tilbake og lett i sin egen barndom da de tegnet dette. For, hvis man titter litt rundt, går opp i etasjene, minner bygget litt om huset i treet. (Der Kattuglen bor). Et sted barna selv har bygget. Rommene, vinduene, vinklene, gjemmestedene, fargene, alle kriker og kroker i bygget er som en drøm av og for barn. Og når man har bruk for å være stille kan man trekke opp taustigen, og høre på eventyr i fred og ro.

I dag bygges det flere barnehager enn noensinne. De aller fleste bygges av enten kommunen eller private selskap. I dag er det tilnærmet full barnehagedekning. Barnehagene har samtidig et mål om å få høyere pedagogisk kvalitet, med krav til mer utvikling og læring før barna begynner på skolen. Så hvorfor skulle vi som foreldre og ansatte da sette i gang et slikt prosjekt, på frivillig basis?

Svaret ligger i troen på at det finnes en annen måte å lage gode oppvekstmiljøer for barn på. Vi vil at barna skal utvikle seg i sitt eget tempo. På deres egne premisser, i små grupper, og nær naturen. Uten å måtte prestere eller bli målt underveis. Vi tror at alle barn utvikler seg best når lysten kommer innenfra. Når de ser andre barn spikke med kniv, og får lyst å præve selv. Eller når de hører på eventyr, og vil male dragen på et ark etterpå?.

Vi ville bygge en barnehage som gjør dette mulig. Det har vi nå klart! Måtte Kattugla stå i 100 år!

Gratulerer alle sammen!

Byggekomiteen 2011 anno 2013:

  • Jacob von der Lippe (leder)
  • Haakon Bryhni (styreleder)
  • Victoria Wilhelmsen
  • Håvard Iversen
  • Ann Karin Kittelsen
  • Kari Bergholt
  • Ole Reinert Omvik
 

« | Home | »

Lokal rammeplan for Steinerbarnehagene

June 10, 2019
by: Aleksander Johansen • News

Barnehageruten

February 19, 2019
by: Romina YttesenNews

Årsplan Kattugla

September 22, 2017
by: Romina YttesenNews

Nytt nettsted om mobbing

June 15, 2016
by: Romina YttesenNews