Ernæring og matlaging som pedagogisk satsningsområde

Hver avdeling har et kjøkken. Herfra strømmer det varme og lukt av grønnsaker og urter. På kjøkkenet forberedes det hver dag et varmt, økologisk måltid der alt lages fra grunnen. Barna involveres i matlagingen og får være med på å skrelle, skjære, vispe og røre hvis de har lyst til det. Ukemenyen er fast, og i løpet av en uke har barna fått i seg en bred og gjennomtenkt sammensetning av næringsstoffer.


Vi samles rundt måltidet, tenner et lys og synger

Jorden nærer lite frø

Solen modner korn til brød.

Kjære jord, kjæe sol

Takken i vårt hjerte bor

Velsignet være maten

 

 

Mat og matlaging er et satsningsområde i barnehagen vår. Prosessene i forkant, under og etterkant av et måltid favner mange av våre pedagogiske verdier. Blant annet:

  • Nærhet til årstidene, jorda og det som vokser
  • Fellesskap rundt matlaging
  • Gode sanseopplevelser gjennom smak og lukt
  • Barns ernæring